Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

8η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ

Η Ένωση Φυσικών Κύπρου (Ε.Φ.Κ), στα πλαίσια της προετοιμασίας για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί στις  11 Απριλίου 2020, ανακοινώνει την προσφορά δωρεάν εισαγωγικών μαθήματων σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα θα προσφερθούν  σε όλες τις επαρχίες.

Στις 28 Μάρτιου θα διεξαχθεί Παγκύπρια αστροπαρατήρηση και μάθημα χρήσης τηλεσκοπίου.

Τα μαθήματα θα έχουν ως βάση την εξεταστέα ύλη της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία είναι αναρτημένη στην  ιστοσελίδα  της  Ε.Φ.Κ. Το βιβλίο «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ» που διδασκόταν στην Β΄ Λυκείου ως μάθημα επιλογής, αποτελεί ένα από τα προτεινόμενα βιβλία για προετοιμασία των μαθητών.

Σε όλους τους μαθητές που θα παρακαθίσουν στους διαγωνισμούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Οι 5 πρώτοι μαθητές θα εκπρωσοποισουν την χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής .

 Όσοι μαθητές λυκείου και γυμνασίου θέλουν να συμμετάσχουν στα μαθήματα προετοιμασίας αλλά και στην αστροπαρατήρηση μπορούν να βρουν λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Κ. και στο τηλ. 25-253580.

Αφήστε μια απάντηση