Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Μερική έκλειψη Ηλίου

Την Κυριακή (21/6/2020), θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το φαινόμενο της μερικής έκλειψης Ηλίου (Partial Solar Eclipse). Το φαινόμενο θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής, στις 07:33, με την είσοδο της Σελήνης στον ηλιακό δίσκο. Η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται στις 08:27 π.μ όπου και θα παρατηρήσουμε τον ηλιακό δίσκο να καλύπτεται κατά 26.4%. Η έκλειψη θα  ολοκληρωθεί στις 09:27 το πρωί με την έξοδο της σελήνης από τον ηλιακό δίσκο.

Fun fact:Έκλειψη Ήλιου συμβαίνει όταν η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Ήλιου και Γης, με αποτέλεσμα η σκιά της να πέφτει στο φωτιζόμενο μέρος της Γης. Για να πραγματοποιηθεί το φαινόμενο αυτό πρέπει ο Ήλιος, η Σελήνη και η Γη να βρίσκονται σε ευθεία γραμμή.

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση δεν παρατηρούμε τον ήλιο χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Η παρατήρηση του φαινομένου μπορεί να γίνει μόνο με ειδικά γυαλιά. Στο House of Science διατίθενται ειδικά προστατευτικά γυαλιά τα οποία τηρούν όλες τις προδιάγραφες για την ασφαλή παρατήρηση του φαινομένου. Προμηθευτείτε τα ειδικά γυαλιά έγκαιρα κάνοντας κλικ εδώ.

Για τους λάτρεις των αστρονομικών φαινομένων στο House of Science θα υπάρχουν τηλεσκόπια εξοπλισμένα με ειδικά φίλτρα για την ασφαλή παρακολούθηση του φαινομένου.

Γυαλιά παρατήρησης ήλιου
Αφήστε μια απάντηση