Εργαστήρι Αστροφωτογραφίας

Το House of Science – Σπίτι της Επιστήμης σε συνεργασία με το Κέντρο Φωτογραφίας 6×6, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει πρακτικό εργαστήρι αστροφωτογραφίας με έμφαση στη φωτογράφιση του Γαλαξία μας. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της σειράς, όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν στα χέρια τους μια δική τους φωτογραφία. Το εργαστήριο αυτό είναι διαφορετικό από τα Εργαστήρια Αστρονομίας.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου

Το εργαστήρι αποτελείται από 3 μέρη και έχει συνολική διάρκεια περίπου 10 ώρες.

Παρασκευή 29/07/2022 – Θεωρητικό Υπόβαθρο:
Θεωρητικό υπόβαθρο: Βασικά στοιχεία φωτογραφίας, εξοπλισμός, εστίαση στο σκοτάδι, σύνθεση, φωτισμός, έκθεση, χρήσιμες εφαρμογές. Αυτή η συνεδρία θα λάβει χώρα στο Σπίτι της Επιστήμης, θα διαρκέσει 3 ώρες και η ακριβής ώρα θα καθοριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Σάββατο 30/07/2022, 20:00 – 00:00 – Φωτογράφιση:
Για τη συνεδρία αυτή θα μεταβούμε σε σημείο με σκοτεινό ουρανό. Φωτογράφιση, επίδειξη εξοπλισμού (star trackers, διάφοροι ευρυγώνιοι φακοί) και επιπλέον: ουρανογραφία και παρατήρηση ουράνιων στόχων μέσα από τα τηλεσκόπιά μας (πλανήτες και όχι μόνο).

Δευτέρα 01/08/2022 – Επεξεργασία
Επεξεργασία σε Photoshop και Lightroom. Επιπλέον, θα γνωρίσουμε και προχωρημένες τεχνικές όπως είναι το stacking. Αυτή η συνεδρία θα λάβει χώρα στο Σπίτι της Επιστήμης, θα διαρκέσει 3 ώρες και η ακριβής ώρα θα καθοριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Πώς μπορείς να συμμετέχεις

Oι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα: https://forms.microsoft.com/r/4fe856fzqK ή στο 25253580 ή μέσω email στο [email protected].

Κόστος συμμετοχής: €160 (συμπ. ΦΠΑ και 1 εκτύπωση σε μέγεθος 40x60cm).

Τι χρειάζεστε: Φωτογραφική μηχανή με χειροκίνητη ρύθμιση (DSLR, Mirrorless, κλπ), τρίποδα.

Εκτύπωση φωτογραφιών

Στην τιμή του εργαστηρίου περιλαμβάνεται και μία εκτύπωση σε μέγεθος 40cm x 60cm. Η εκτύπωση αυτή θα γίνει στο Κέντρο Φωτογραφίας 6×6.

Εκτύπωση φωτογραφίας σε προηγούμενό μας εργαστήριο

Το 6×6 Κέντρο Φωτογραφίας

To Kέντρο Φωτογραφίας 6×6 είναι ένας πολυλειτουργικός χώρος στo κέντρο της Λεμεσού, αφιερωμένος αποκλειστικά στην τέχνη και την πρακτική της φωτογραφίας. To Kέντρο Φωτογραφίας 6×6 διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας, σεμινάρια, μαθήματα, και προσφέρει ποιοτικές εκτυπώσεις.

www.centreforphotography6x6.com[email protected]T: +357 25354810, Facebook | Instagram: 6×6 Centre for Photography