Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αστροβραδιά στον ουρανό της Λεμεσού

Μάιος 28, 2018 @ 8:00 μμ - 11:00 μμ

Για τρεις ώρες, τα φώτα της αποβάθρας θα κλείσουν και θα σας ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο του διαστήματος. Θα παρακολουθήσετε μέσα από τηλεσκόπια διάφορα ουράνια σώματα: τη Σελήνη, το Δία και την Αφροδίτη. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους αστερισμούς στον ουρανό, καθώς τους προβάλλουμε σε γιγαντοοθόνη. Παράλληλα, μέσω ολιγόλεπτων παρουσιάσεων θα μπορείτε ενημερωθείτε για θέματα αστρονομίας.

Οι παρουσιάσεις θα είναι εκλαϊκευμένες και σύντομες. Αναλυτικά, θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα θέματα:
1. “Ταξίδι στους πιο φωτεινούς γαλαξίες” (Καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου, Αντιπρύτανης Έρευνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

Mε ιδιαίτερη τιμή θα φιλοξενήσουμε τον, κ. Ανδρέα Ευσταθίου. Το πλούσιο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έρευνα στην ακτινοβολία γαλαξιών και στην κοσμολογία. Είναι ενεργός αστρονόμος και επικεφαλής της έρευνας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ανάλυση δεδομένων από τηλεσκόπια που βρίσκονται στο διάστημα.
Σε αυτή την ομιλία θα κάνουμε ένα νοητό ταξίδι από το ηλιακό μας σύστημα, στους γειτονικούς μας γαλαξίες όπως αυτόν της Ανδρομέδας και ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς τους πιο φωτεινούς γαλαξίες στα βάθη του σύμπαντος. Θα μιλήσουμε επίσης για τα τηλεσκόπια, επίγεια και διαστημικά όπως το Hubble, ALMA και Herschel που μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό το νοητό ταξίδι.

2. “Ταξίδι στη γεωστατική τροχιά ” (Μάριος Φωτίου, Μηχανικός Δορυφορικών Τηλεπικοινωνίων και Διαστημικής Επιστήμης)

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από ένα εκλεκτό μας φίλο. Ο Μάριος Φωτίου είναι Μηχανικός Δορυφορικών Επικοινωνιών και Διαστημικής και επικεφαλής της αποστολής HYLAS 4 για την εταιρία Avanti Communications. Ένα φωτογραφικό ταξίδι του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου HYLAS 4. Θα δούμε βήμα προς βήμα τα τελευταία στάδια τις εκτόξευσης του μέσω του πανίσχυρου πυραύλου Ariane 5! Από την προετοιμασία του διαστημοπλοίου, την άφιξή του στο Ευρωπαϊκό “διαστημοδρόμιο” που βρίσκεται στην Γαλλική Γουιάνα, μέχρι και την εκτόξευσή του προς το διάστημα!

3. “Ο πλανήτης Δίας” (Αγάπιος Ηλία, 1010 Αστεροσκοπείον)
4. “Γνωριμία με τους αστερισμούς” (Βασίλης Βασιλείου, House of Science – Σπίτι της Επιστήμης)

Είσοδος ελεύθερη!

 

Παιχνίδι γνώσεων


Oι λάτρεις της αστρονομίας και του διαστήματος θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος σε ένα μοναδικό διαγωνισμό γνώσεων, κερδίζοντας πλούσια δώρα (τηλεσκόπια, βιβλία κ.ά.).
Απαντήστε σε 15 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσω του υπολιγιστή που θα είναι διαθέσιμος στην αποβάθρα και διεκδικήστε δώρα συνολικής αξίας 400 ευρώ!

Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 3 ευρώ το οποίο οι συμμετέχοντες θα προσκομίσουν την ημέρα της εκδήλωσης. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δωθεί ένα αναμνηστικό διαστημικό μαγνητάκι
*Λόγω περιορισμένου αριθμού παικτών, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητηας. 

Δήλωση Συμμετοχής για το παχνίδι

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάιος 28, 2018
Ώρα:
8:00 μμ - 11:00 μμ

Διοργανωτής

House of Science
Τηλέφωνο:
25253580
Email:
info@houseofscience.com.cy
Ιστοσελίδα:
www.houseofscience.com.cy

Χώρος Διεξαγωγής

Αποβάθρα Παλιού Λιμανιού
Λεμεσός, Κύπρος + Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+357 25 253580