Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής

Η Ένωση Φυσικών Κύπρου, διοργανώνει την 8η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής (Γυμνασίου – Λυκείου). Η ολυμπιάδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Απριλίου στις 11:00 π.μ στους χώρους που αναγράφονται πιο κάτω και θα διαρκέσει δύο (2) ώρες.

Δωρεάν μαθήματα

Στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας θα προσφερθούν προαιρετικά διαδικτυακά μαθήματα στις 2, 9 και 16 Απριλίου, από τις 7:00 μ.μ μέχρι τις 9:00 μ.μ. Ο σύνδεσμος για τα διαδικτυακά μαθήματα θα σταλεί στουςμαθητές με email αμέσως μετά την εγγραφή τους.

Εγγραφή στο διαγωνισμό

Όσοι μαθητές θέλουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της Ένωση Φυσικών Κύπρου.

Χώροι διεξαγωγής της
Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής (Σάββατο 24 Απριλίου)
Λευκωσία Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
Λεμεσός Λύκειο Λινόπετρας
Λάρνακα Παγκύπριο Λύκειο
Πάφος Λύκειο Κύκκου Πάφου
Αμμόχωστος Γυμνάσιο Παραλιμνίου

Εξεταστέα ύλη και χρήσιμο υλικό για διάβασμα

Η ύλη της ολυμπιάδας αντιστοιχεί στο βιβλίο Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής. Το βιβλιο καθως και θέματα ολυμπιάδων προηγούμενων ετών μπορείτε να βρείτε εδώ. Επίσης, όλες τις παρουσιάσεις των προηγουμένων ετών, θα τις βρείτε στο Facebook: Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

Βραβεία διαγωνισμού

Σε όλους τους μαθητές που θα παρακαθίσουν στους διαγωνισμούς θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Στους διακριθέντες θα δοθεί δίπλωμα και αναμνηστικό μετάλλιο. Οι πέντε μαθητές που θα πρωτεύσουν, θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Αφήστε μια απάντηση