Δημοσιεύθηκε την Σχολιάστε

Κάποια θεάματα απλά δε χάνονται!

Σκεφτείτε να ερχόντουσαν στην πόλη σας τα πιο γνωστά συγκροτήματα του κόσμου! Ή μια υπερπαραγωγή του Μπρόντγουεϊ! Δε θα σπεύδατε να κλείσετε εισιτήρια το συντομότερο;

Ναι, κάποια θεάματα απλά δεν χάνονται! Όσο αληθεύει αυτό για τα επίγεια θεάματα, άλλο τόσο και περισσότερο αληθεύει για τα ουράνια. Στην αστρονομία συμβαίνουν κατά καιρούς φαινόμενα που εντυπωσιάζουν! Μπορεί να είναι η εμφάνιση ενός κομήτη που περνάει κοντά από τη Γη. Ή μια πολύ έντονη βροχή μετεώρων.

Το φετινό καλοκαίρι ο Άρης θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη! Συγκεκριμένα, στις 31 Ιουλίου 2018 θα βρεθεί σε απόσταση “μόλις” 57,6 εκατομμύρια km από την Γη. Μόνο 3,5% πιο μακριά από το ρεκόρ του 2003!

Ο Άρης λαμπρότερος από τον Δία!

Για δύο μήνες λοιπόν, από 7 Ιουλίου έως 7 Σεπτεμβρίου, ο πλανήτης Άρης θα είναι πολύ φωτεινός στον νυχτερινό ουρανό, λαμπρότερος ακόμα και από τον Δία! Ένα πραγματικό υπερθέαμα μεγάλης διάρκειας, που θα μπορέσετε να το απολαύσετε είτε βρίσκεστε στην παραλία είτε στο βουνό. 

Πιο συγκεκριμένα από την Κύπρο ο Άρης φαίνεται να ανατέλλει γύρω στις 10 τη νύχτα και βρίσκεται στον νυχτερινό ουρανό μέχρι τις 7 και 50 το πρωί. 

Ένα υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε! Θα περάσουν χρόνια μέχρι να μας πλησιάσει πάλι ο Άρης τόσο πολύ. Φροντίστε, λοιπόν, να προμηθευτείτε έγκαιρα το κατάλληλο εισιτήριο για αυτήν την περίσταση: ένα τηλεσκόπιο.

Στο House of Science-Σπίτι της Επιστήμηςκάθε Πέμπτη θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δωρεάν τους πλανήτες ΆρηΔία και Κρόνο μέσα από τα τηλεσκόπιά μας. Για να απολαύσετε το θέαμα, αρκεί να περάσετε από το κατάστημά μας οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ των ωρών 8:00μμ-10:00μμ! Επίσης θα είμαστε διαθέσιμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε σε σχέση με το τηλεσκόπειό σας!

House of Science
Σπίτι της Επιστήμης

Αφήστε μια απάντηση