Εργαστήρια Αστρονομίας – Επίπεδο 1 (Έναρξη 25 Ιουνίου 2024)

Για τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε εδώ.

Το «House of Science –Σπίτι της Επιστήμης» προσφέρει για όλους τους φίλους της αστρονομίας και του διαστήματος μια σειρά από εργαστήρια και αστροπαρατηρήσεις. Σκοπός του προγράμματος, είναι η γνωριμία μικρών (από 10 ετών) και μεγάλων με την επιστήμη της αστρονομίας.

Τα κυριότερα θέματα με τα οποία θα καταπιαστούμε είναι:

• Εισαγωγή στην αστρονομία
• Χειρισμός τηλεσκοπίου
• Αναγνώριση αστερισμών
• Εύρεση ουράνιων στόχων με το τηλεσκόπιο
• Το ηλιακό μας σύστημα
• Γένεση και θάνατος των Αστεριών
• Οι Γαλαξίες

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συνολικά 7 εργαστήρια. Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στο «Κοσμοθέατρό» μας, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτουμε. Για τις αστροπαρατηρήσεις θα μεταφερθούμε σε τοποθεσία μακριά από τα φώτα της πόλης, όπου θα μπορούμε να απολαύσουμε τον έναστρο ουρανό.

Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι, παρόλο που το περιεχόμενο των εργαστηρίων είναι τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό, είναι εύκολα κατανοητό και δεν υπάρχουν προαπαιτούμενες γνώσεις. Θα υπάρχουν διαφορετικές ομάδες για παιδιά – νέους και για ενήλικες .

Τα εργαστήρια για τους ενήλικες θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 20:00 μέχρι τις 21:30, αρχίζοντας από τις 26 Ιουνίου. Για παιδιά, θα γίνονται κάθε Τρίτη από τις 20:00 μέχρι τις 21:30, αρχίζοντας από τις 25 Ιουνίου. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων σε κάθε ηλικιακή ομάδα, θα διαμορφωθούν και οι ανάλογες υπο-ομάδες. Η πρώτη αστροπαρατήρηση, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει το Σάββατο 6 Ιουλίου 2023.

Το κόστος συμμετοχής (5 εργαστήρια + 2 αστροπαρατηρήσεις) είναι €130, για όλες τις ηλικίες.

Τέλος, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα εργαστήρια, να συμπληρώσουν το συντομότερο την παραπάνω φόρμα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η πληρωμή θα γίνει μετά την επιβεβαίωση των συμμετοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο +357 25 253580, στο [email protected] ή σε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook.

Πιο κάτω παρατίθενται μερικές φωτογραφίες από τα εργαστήρια αστρονομίας 2019, 2020 και 2021.

Εργαστήρια Αστρονομίας 2021 Επίπεδο 1

Εργαστήρια Αστρονομίας 2020 – Επίπεδο 1

Εργαστήρια Αστρονομίας 2019 Επίπεδο 1